Proč?

14. 09. 2020 12:35:00
V březnu jsem psala o epidemii koronaviru a jejím vlivu na náš život. Snažila jsem se tomuto zvláštnímu, pro nás ještě nepoznanému, období vtisknout pozitivní nádech. Ale nyní po půl roce jsem zcela zaskočena, možná až zhnusena... ​

Popravdě čím mám začít, ani sama nevím...zdali tím, že někteří z nás kolem sebe hází špínu dále, že jsou na sebe sprostí a dokonce i fyzicky ubližují lidem, které neznají. Proč? Protože ten dotyčný si snad dovolil neuposlechnout? Protože jde PROTI něčemu, co vlastně nedává smysl? Zamysleli se Ti, co si DOVOLÍ takhle se ošklivě chovat k druhým, že právě oni jsou spíš těmi, co by se nad sebou měli zamyslet. Co se to s nimi stalo, že se dokážou takhle chovat?? Zdali si dokážou sáhnout hluboko do svědomí, proč se takhle chovají k ostatním? Jsme LIDÉ, měli bychom si být přece rovni. Kdo Vám dovolil se takto chovat k ostatním lidem, kde je slušnost, kde je ochota, kde je LIDSKOST??? Zdá se, že to všechno zmizelo, ptám se proč?
Je to zřejmě kvůli strachu, lidé se bojí a nerozumí tomu, co se děje, a začínají se tak, asi proto, nesmyslně chovat. Ale je to opravdu nutné? Vyřeší tento bezohledný a nevychovaný přístup něco? Pomůže proti epidemii a nemoci, které vlastně nikdo nerozumí, zejména z toho důvodu, že každý den, každou hodinu dostávají lidé zcela jiné, občas sobě odporující informace. Myslíte si, že pomůže, když na sebe budeme hnusní a nadávat si, že se vyléčíme?? Já si tedy myslím, že se stane naprostý opak, protože epidemie se prohloubí a to tím, že navíc rozdělí lidi mezi sebou, a to je mnohem horší, než kterákoliv nemoc a epidemie. Proč se sebou necháváte manipulovat ty, které vlastně ani neznáte a navíc jim, ani tak úplně nevěříte? Proč? Proč ze sebe děláte pomalu až zrůdy?? Je to možná ostré označení podle Vás? Tak se podívejte kolem sebe, kam to spěje. Spěje to ke zrůdným činům, které si my teď ani neuvědomujeme, anebo si nechceme uvědomovat ...

Dále mohu pokračovat tím, že tato epidemie čím dál více zasahuje do našich peněženek, nejsem materiální člověk, ani trochu, ale bohužel peníze jsou důležité, ať chceme nebo ne. Nepotřebujeme jich mít přebytek, to pak akorát utrácíme více, ale potřebujeme jich mít dostatek, abychom dokázali v klidu žít. A nyní nám ten „klid“ pomalu, ale jistě ruší ona epidemie, právě těmi zákazy a omezeními, které s ní souvisí. Proč? Sice v tuto dobu máme možná ještě nějaké finanční rezervy, a tudíž i z čeho žít, ale co se bude dít dál? Vláda slibuje, že už ekonomiku nebude ohrožovat, ale nezlobte se, myslí si někdo, že se dá na výroky vlády spolehnout? Když dokáže během jediného dne vše změnit. Nyní už v Praze mají opět restaurace nakázáno, že mohou mít otevřeno, ale nejdéle do půlnoci. Jak to bude pokračovat dál? Za pár dní, to může být do desáté hodiny noční, a za pár dní už třeba bude otevírací doba úplně omezena. Člověk se tím začíná ocitat v každodenní nejistotě a neví, co bude zítra.
Ano, někteří mi na to mohou říct, že tak tomu bylo vždy. Ale sami moc dobře víme, že tomu tak přímo nebylo. Věděli jsme, že další den můžeme svůj podnik otevřít, protože patří nám, a my přece rozhodujeme, co je pro naše podnikání nejlepší, abychom přežili, aby přežili také naši zaměstnanci. Ale nyní tuto jistotu nemáme, protože jsme zjistili, že „ti nahoře“ mohou, jen tak lusknutím prstu, to naše podnikání zastavit. Proč? Protože je tu epidemie. Epidemie, které ale vlastně nikdo nerozumí, a která už nikdy neskončí. Jestli si myslíte, že tento vir někdy vymizí, tak jste na velikém omylu, protože tento „vir“ je už prostě ve vzduchu a nevymizí, logicky. Na to mi stačí, jak se říká, „selský rozum“, abych to věděla. Tak proč se tohle všechno tedy děje? Dokáže mi nějaký odborník, který nebude ovlivněný žádnou stranou, žádným zvýšeným finančním ohodnocením, odpovědět a vysvětlit mi to? Vysvětlit mi tuto situaci, ve které se ocitáme? Protože já bych byla velice ráda, kdybych alespoň trochu porozuměla těmto, nyní tedy už, celosvětovým krokům. Proč nás chcete zavírat do pomyslných klecí a nasazovat nám náhubky? Proč? Vyléčíme se tím? Vyléčíme se tím my všichni? Nedává to vůbec žádný smysl...

Závěrem bych pouze sdělila, jelikož bych se v tomto mohla samozřejmě „patlat“ mnohem déle a hlouběji, že samozřejmě je mi jasné, že jednou z hlavních odpovědí na toto všechno jsou právě ty peníze a byznys. Už se objevují i konspirační teorie o záměrném snižování populace, což je samozřejmě také možné. A je mi jasné, že pravda, jako vždy, tkví někde uprostřed toho všeho. Ale ať je to tak či onak, ať je to opravdu jenom snaha nás ochránit před něčím novým a nebezpečným pro nás nebo, ať je to snaha snížit populaci nebo, ať je to snaha vydělat si na strachu a neznalosti lidí, které nakonec vyvrcholí tím, že lidem vytvoří jakousi „záchrannou vakcínu“, stále nechápu PROČ tomu tak je. Proč nás prostě nenechají v klidu žít ...?

Každý jsme sám sobě zodpovědný, a záleží nám na nás, tak proč nás nenechají se dobrovolně rozhodnout o tom, jak chceme žít a jak se chceme tomuto neviditelnému nepříteli postavit? Vždyť nám neustále omílají dokolečka, že žijeme ve svobodné zemi, že je demokracie..., tak jak se tohle může tedy dít?

A k úplnému závěru apeluji na LIDI, apeluji na všechny kolem sebe, ať Vás znám nebo ne, PROSÍM, nezapomeňte na dobré vychování, na slušnost a pokoru, nezahazujte tu lidskost a dobrotu, kterou, věřím, v sobě všichni máme. Vždyť jsme inteligentní tvorové, a dokážeme tuto situaci zvládnout i bez všech těch nadávek a zrůdností, které se kolem nás ději. Buďte na sebe hodní, uvědomte si, že jsme v tom všichni, když na sebe budeme zlí, nic tím nevyřešíme, akorát vše zhoršíme a už se z toho nevymaníme, protože už budeme nakažení, ale ne nějakou nemocí, ale zlobou a strachem.

Děkuji ...

Autor: Tereza Hajnová | pondělí 14.9.2020 12:35 | karma článku: 14.70 | přečteno: 434x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Liberec

Jiří Stehlík

Chalupaření a kšeft - aneb "kdo dlouho líhá ten houby mívá" 2.část

Dnes o začátcích chalupaření v pohraničí, které opuštěné objekty doslova zachránilo a čím se vzdálenosti za rekreací překonávali .

27.12.2022 v 23:40 | Karma článku: 11.10 | Přečteno: 263 | Diskuse

Jiří Stehlík

chalupaření a kšeft - aneb "kdo dlouho líha ten houby mívá" 1.

Povídání o tom, jak to je ,ale hlavně o tom jak to bylo a jak se žije a jak se žilo co moje paměť sahá. Nejsem sice kmet věkem, padesát let mám za pár, ale hodně toho pamatuju mnohé pro zasmání,ale i pro poučení a rád se podělím.

27.12.2022 v 9:06 | Karma článku: 10.04 | Přečteno: 240 | Diskuse

Jitka Gotterová

Žij a nech žít

Jsem úplně zděšena jak mnohdy zcela nechutnými způsoby se vzájemně lidé napadají. Jedno z jakých příčin.

27.10.2021 v 9:20 | Karma článku: 29.49 | Přečteno: 888 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Co se to děje v Černém moři ? Lidé na pláži i přírodní katastrofa.

Někdo se asi zbláznil.Tisíce vojáků na desítkách lodí tam hrají podivnou hru.Válečné vybavení mají určitě Rusové. Musí to tak být,protože se jedná o celé Rusko. A naši určitě nemají jen špuntovky na cvičení a pochodují v podpalubí

5.7.2021 v 11:25 | Karma článku: 24.51 | Přečteno: 928 | Diskuse
Počet článků 2 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 911

Miluji psaní! A proto jsem tady:) Vystudovala jsem Filologii, český jazyk a literaturu s podoborem média a žurnalistika. Právě i z toho důvodu, že jsem se chtěla vždy věnovat literatuře a psaní celkově.
Má tvorba zde, na Blogu iDnes, bude mou další skvělou zkušeností, a já se o ni velmi ráda podělím i s Vámi. Doufám, že se Vám budou mé články hezky číst,
a že Vám třeba i něco dobrého přinesou:).
Předem děkuji za Váš čas, strávený čtením mých textů.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...